9 Haziran 2015 Salı

Mısır ve Firavunların Sırları Belgeseli
















Belgeselde anlatılanlar : Geçmişteki uygarlıklar  farklı şekillerde ölümsüzlüğe ulaşmaya çalışmıştır. Bu uygarlıklardan hiçbiri  Mısır medeniyeti gibi kalıcı iz bırakamamıştır. Mısırlıların yaptıkları eserlerin çoğu günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bu Mısır'ın başarısını gösteriyor. Mısırlılar eserlerini ölümsüzlüğe ulaşmak için yapmışlardır. Günümüz arkeologları Mısır'daki eserlerin  gizemini halen tamamıyla çözebilmiş değil.

Mısır'daki piramitlerin nasıl yapıldığını araştırmacılar, arkeologlar halen çözememişlerdir. Yapılan araştırmalar  gösteriyor ki,  Keops piramidi 20 yılda yapılmış ve her iki dakikada bir, bir kireç taşını piramite koymuşlardır. Ama eski zaman şartlarına göre, bu imkansız görünen bir durum. Bunu nasıl yaptıkları halen bir sırdır. Bazı araştırmacılara göre Mısırlılar, uzaylıların yardımıyla piramitleri yapmıştır. Bazılarına göre ise kimsenin bilmediği bir sırrı biliyorlardı ve bu sır piramitleri yapmalarını sağladı.

Her  yıl yapılan arkeolojik kazılarda ilginç bilgilere ulaşılıyor. Eskiden piramitleri kölelerin yaptığı düşünülürken, şimdi bu durum değişti. Atıyla keşfe çıkan bir turist, köle düşüncesini tamamıyla değiştirdi. Atın ayağı, firavun mezarının kubbesinin içine girdi. Ancak sonradan bunun kral değil bir işçi olduğu anlaşıldı. Araştırma yapan Zahi Hawass'a göre, bu mezar bir kölenin olamazdı. Ancak firavunun da olamazdı. Bu mezar işçilerden birine ait olabilirdi. Bu sonuca göre, piramitleri köleler değil, normal işçiler yapıyordu.

Bulunan bu mezarla birlikte, 250 işçi mezarı daha bulundu. Mısır'da firavunlar, soylular, işçiler herkesin farklı şekillerde mezarları vardı. Mezardaki isimlerden, işçilerin isim ve statüleri belli olmuştu. Dnalardan ise bu işçilerin sırtına büyük yüklerin yüklendiği ortaya çıktı. Mısırlıların  yaratıcı inşaat teknikleri halen bilinememektedir. Mısırlılar ölümsüz olmak için çok çaba harcamışlardır. Günümüz araştırmacıları, Mısır ve firavunların sırlarını öğrendikçe bu ölümsüzlük dünya var olduğu sürece devam edecek gibi görünüyor. Böylece Mısırlıların ölümsüzlük isteği gerçekleşmiş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder