22 Mayıs 2015 Cuma

Mısır Piramitleri Belgeseli
















Belgeselde anlatılanlar: Mısır Piramitleri, 4000 yıl boyunca  dünyanın en büyük olağanüstü yapıları oldu. Mısır Piramitleri, yüzyıllar boyu insanların ilgisini çekmiştir ve gizemi henüz çözülememiştir. Araştırmacıların tüm çabalarına rağmen piramitlerin tüm gizemleri halen ortaya çıkarılamamıştır. Antik Mısır döneminden az belge kaldığı için bu gizemleri çözmek o kadar da kolay değil. En modern teknoloji bile bu gizemi çözmeyi başaramamıştır.

Mısır'da 100'e yakın piramit saptanmıştır. Piramitlerin  yapılma amacı, firavunları ebediyete uğurlamaktır. Piramit, firavun için güneşe yükselme aracıydı. Piramit, aynı zamanda firavunun tekrar doğup yaşadığı yerdir. İnsan zamandan korkar, zaman ise piramitlerden. Bu bir Antik Mısır deyimidir. Piramitlerin en üstüne benben taşı konuluyordu. İmhotep, Antik Mısır'da bilinen ilk mimarlardandır. İmhotep ilk yapılan basamaklı piramidin mimarıdır.

Araştırmacılar, piramitlerin yapılması ile ilgili farklı görüşlerde olsalarda sonucunun mükemmel olduğu konusunda herkes aynı düşüncededir. Piramit işçilerinin ortalama yaşam süresi 30 yıl, ustaların ortalama yaşam süresi ise 45 yıldı. Bu, ustaların taş taşımadığını gösteren bir bilgidir.
Bu mükemmel işgücü, insanlık tarihinin en büyük mühendislik harikasına imza atmıştır. Bakır aletlerle yapılan bu inanılmaz yapıtların sırlarının tamamı halen bilinememektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder