15 Mayıs 2015 Cuma

Cleopatra (Kleopatra)




















Filmde anlatılanlar: Roma'da bir savaş daha kazanıldı ve Sezar her geçen gün daha da güçlenmekteydi. Mısır'ın başındaki iki isim, Ptolemaios (Tutolemi) ve Kleopatra'ydı. Sezar,  Mısır'a gider ve Kral Tutolemi'yi görür. Tutolemi, kız kardeşi Kleopatra'yı öldürmeye çalışır ve Kleopatra ondan kurtulup kaçar. Sezar, Kleopatra'yı görmek ister, amacı Mısır'ın huzurunu sağlamaktır ve taht kavgasını engellemektir. Kleopatra bir halının içinde Sezar'ın yanına gider ve Sezar'a tahta oturmak ve kraliçe olmak istediğini söyler.

Kleopatra eğitim gören, birçok dil bilen, entellektüel biridir. Bu özelliklerini Sezar'ı etkilemek için kullanır. Kleopatra'nın kardeşi onu zehirlemeye çalışır ama bu ortaya çıkar ve kraliçeye hiçbir şey olmaz. Sezar, kız kardeşini zehirlemeye kalkıştığı için Kral Tutolemi'yi kampa gönderir. Yardımcılarını da ölümle cezalandırır. Sezar, Kleopatra'yı kraliçe ilan eder. Zaman geçer ve Kleopatra ve Sezar'ın bir oğlu olur. Oğulları tahtın varisi ilan edilir. Aradan iki yıl geçer ve Sezar diktatör ilan edilir. Sezar imparatorluk için senatoya görüşmeye gittiğinde öldürülür.

Sezar öldükten sonra yerine Marcus Antonius geçer. Kleopatra, oğluyla Mısır'a döner. Marcus Antonius, Sezar'ı öldürenleri öldürtür. Aradan üç yıl geçer. Marcus Antonius, Kleopatra'yı Roma'ya davet eder. Kleopatra ve Marcus Antonius, Roma ve Mısır hakkında konuşurlar. Marcus Antonius ve Octavian (Oktavyan) arasında güç çatışması başlar. Marcus Antonius ve Kleopatra Mısır'ı yönetirler. Octavian ise Roma'nın başındadır. Romalılar, yani Octavian ile Marcus Antonius arasında denizden savaş başlar.

Yapılan bu deniz savaşının sonunda Mısır büyük kayba uğrar. Mısır, savaşı kaybeder ve bunun üzerine Octavian, Mısır'a doğru yola çıkar. Marcus Antonius, bu yenilgiye dayanamaz ve kendini öldürür. Kleopatra yalnız kalır. Octavian, Kleopatra'yı Roma'ya davet eder. Kleopatra, Roma'ya gideceğine dair Octavian'a söz verir. Kleopatra, kendini bir yılana sokturarak intihar eder. Octavian buna çok sinirlenir ve Roma'ya döner. Filmin genel olarak hikayesi bu şekilde, sürükleyici, zevkle izlenecek bir tarihi filmdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder