26 Mayıs 2015 Salı

Faraon (Film)


Kleopatra Müzikal 7


İmhotep





















İmhotep, Antik Mısır'da yaşamış bir efsanevi kişidir. Mimar, yazar, hekim, mucit, mühendis, heykeltraş ve Firavun Djoser'in veziri olarak bilinir. Çağının en büyük dehalarından biridir. Adının anlamı, barış ile gelendir. Engin tıbbi bilgisinin yanı sıra mimari ve astrolojide de söz sahibi, yazarlık ve rahiplik yapan, çok yönlü bir alimdir. Babası da mimardır. Dehasından ötürü sonraki Mısır nesilleri tarafından tanrısallaştırılmıştır.

İmhotep ilk yapılan basamaklı piramidin mimarıdır. Bu piramidi yaparken eski Mısır yazılarında kutsal olan üçgenden (firavunu sonsuzluğa taşıması için) ve merdivenden (firavunu sonsuzluğa daha rahat ulaştırması için) yararlanmıştır. Mısır'da iyi bir hekimdi. Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat'dan yüzyıllar önce modern tıbbı kullanmıştır. İmhotep'in mezarı hala bulunamamıştır ama hastalarını tedavi ederken kullandığı oda bulunabilmiştir ve modern tıbbı kullandığı kanıtına bu yolla varılmıştır.

Kleopatra (Film)







































24 Mayıs 2015 Pazar

Faraon (Firavun)

















Filmde anlatılanlar: Firavun Ramses'in hayatı anlatılıyor.

Faraon

























Filmin adı: Faraon - Firavun

Kategori: Dram, tarihi

Süre: 145 dk

Yapım: 1966

Oyuncular: Jerzy Zelnik, Wieslewa Mazurkiewicz, Barbara Brylska, Krystyna Mikolajewska

Yönetmen: Jerzy Kawalerowicz

Filmi izlediğim sitenin adı: https://www.youtube.com/watch?v=iDUgigISy98 (türkçe altyazılı)

Film özeti: Firavun Ramses'in hayatı anlatılıyor.

Faraon (Fragman)
















Firavun filmi

Faraon (1966)
















Firavun filminden bir parça

Sfenks Heykeli


Tutankamon'un Yüzü Sergide


The Egyptian Film Müziği


Land of the Pharaohs Film Müziği


Eski Mısır'da Yazı



























Eski Mısır Alfabesi




















22 Mayıs 2015 Cuma

Mısır Piramitleri Belgeseli
















Belgeselde anlatılanlar: Mısır Piramitleri, 4000 yıl boyunca  dünyanın en büyük olağanüstü yapıları oldu. Mısır Piramitleri, yüzyıllar boyu insanların ilgisini çekmiştir ve gizemi henüz çözülememiştir. Araştırmacıların tüm çabalarına rağmen piramitlerin tüm gizemleri halen ortaya çıkarılamamıştır. Antik Mısır döneminden az belge kaldığı için bu gizemleri çözmek o kadar da kolay değil. En modern teknoloji bile bu gizemi çözmeyi başaramamıştır.

Mısır'da 100'e yakın piramit saptanmıştır. Piramitlerin  yapılma amacı, firavunları ebediyete uğurlamaktır. Piramit, firavun için güneşe yükselme aracıydı. Piramit, aynı zamanda firavunun tekrar doğup yaşadığı yerdir. İnsan zamandan korkar, zaman ise piramitlerden. Bu bir Antik Mısır deyimidir. Piramitlerin en üstüne benben taşı konuluyordu. İmhotep, Antik Mısır'da bilinen ilk mimarlardandır. İmhotep ilk yapılan basamaklı piramidin mimarıdır.

Araştırmacılar, piramitlerin yapılması ile ilgili farklı görüşlerde olsalarda sonucunun mükemmel olduğu konusunda herkes aynı düşüncededir. Piramit işçilerinin ortalama yaşam süresi 30 yıl, ustaların ortalama yaşam süresi ise 45 yıldı. Bu, ustaların taş taşımadığını gösteren bir bilgidir.
Bu mükemmel işgücü, insanlık tarihinin en büyük mühendislik harikasına imza atmıştır. Bakır aletlerle yapılan bu inanılmaz yapıtların sırlarının tamamı halen bilinememektedir.

Kahire Mısır Müzesi 3


Kahire Mısır Müzesi 2


Kahire ve Kahire Mısır Müzesi


Kahire Mısır Müzesi Resim Galerisi 2



















































































































































































Kahire Mısır Müzesi Resim Galerisi





































































































































































Kahire Mısır Müzesi
















Kahire Mısır Müzesi: Mısır Müzesi, Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan ve Eski Mısır uygarlığının en görkemli koleksiyonunu barındıran arkeoloji müzesidir. Müzenin, önemli bir miktarı gösterimde olmak üzere, toplam 120.000 adet eseri bulunmaktadır. Geçmişi daha eskilere dayansa da bugünkü binanın açılışı 1902 yılıdır.




17 Mayıs 2015 Pazar

The Egyptian (Firavunun Gözdesi)




















Filmde anlatılanlar: Mısır'da, bir putperestle bir firavunun hikayesi anlatılıyor. Filmde bir aşk öyküsü de konu alınmış. Mısır'da yaşayan bir doktorun (Sinevri) hayat hikayesi anlatılmış.

The Egyptian




















Filmin adı: The Egyptian - Firavunun Gözdesi

Kategori: Dram, tarihi

Süre: 140 dk

Yapım: 1954

Oyuncular: Edmund Purdom, Bella Darvi, Peter Ustinov, Victor Mature, Judith Evelyn, Gene Tierney, Jean Simmons, John Carradine

Yönetmen: Michael Curtiz

Filmi izlediğim sitenin adı: http://otukenim.org/izle/7870/firavunun-gozdesi--the-egyptian-1954--turkce-dublaj-tek-parca-full-film-izle-izle.html

Film özeti: Mısır'da, bir putperestle bir firavunun hikayesi anlatılıyor. Filmde bir aşk öyküsü de konu alınmış.

The Egyptian (Fragman)
















Firavunun Gözdesi filmi

15 Mayıs 2015 Cuma

The Egyptian (1954)
















Firavunun Gözdesi filminden bir parça

Arkeolog Zahi Hawass


Kleopatra Müzikal 5


Arkeolog Salima Ikram


Mısır Müziği


Cleopatra (Kleopatra)




















Filmde anlatılanlar: Roma'da bir savaş daha kazanıldı ve Sezar her geçen gün daha da güçlenmekteydi. Mısır'ın başındaki iki isim, Ptolemaios (Tutolemi) ve Kleopatra'ydı. Sezar,  Mısır'a gider ve Kral Tutolemi'yi görür. Tutolemi, kız kardeşi Kleopatra'yı öldürmeye çalışır ve Kleopatra ondan kurtulup kaçar. Sezar, Kleopatra'yı görmek ister, amacı Mısır'ın huzurunu sağlamaktır ve taht kavgasını engellemektir. Kleopatra bir halının içinde Sezar'ın yanına gider ve Sezar'a tahta oturmak ve kraliçe olmak istediğini söyler.

Kleopatra eğitim gören, birçok dil bilen, entellektüel biridir. Bu özelliklerini Sezar'ı etkilemek için kullanır. Kleopatra'nın kardeşi onu zehirlemeye çalışır ama bu ortaya çıkar ve kraliçeye hiçbir şey olmaz. Sezar, kız kardeşini zehirlemeye kalkıştığı için Kral Tutolemi'yi kampa gönderir. Yardımcılarını da ölümle cezalandırır. Sezar, Kleopatra'yı kraliçe ilan eder. Zaman geçer ve Kleopatra ve Sezar'ın bir oğlu olur. Oğulları tahtın varisi ilan edilir. Aradan iki yıl geçer ve Sezar diktatör ilan edilir. Sezar imparatorluk için senatoya görüşmeye gittiğinde öldürülür.

Sezar öldükten sonra yerine Marcus Antonius geçer. Kleopatra, oğluyla Mısır'a döner. Marcus Antonius, Sezar'ı öldürenleri öldürtür. Aradan üç yıl geçer. Marcus Antonius, Kleopatra'yı Roma'ya davet eder. Kleopatra ve Marcus Antonius, Roma ve Mısır hakkında konuşurlar. Marcus Antonius ve Octavian (Oktavyan) arasında güç çatışması başlar. Marcus Antonius ve Kleopatra Mısır'ı yönetirler. Octavian ise Roma'nın başındadır. Romalılar, yani Octavian ile Marcus Antonius arasında denizden savaş başlar.

Yapılan bu deniz savaşının sonunda Mısır büyük kayba uğrar. Mısır, savaşı kaybeder ve bunun üzerine Octavian, Mısır'a doğru yola çıkar. Marcus Antonius, bu yenilgiye dayanamaz ve kendini öldürür. Kleopatra yalnız kalır. Octavian, Kleopatra'yı Roma'ya davet eder. Kleopatra, Roma'ya gideceğine dair Octavian'a söz verir. Kleopatra, kendini bir yılana sokturarak intihar eder. Octavian buna çok sinirlenir ve Roma'ya döner. Filmin genel olarak hikayesi bu şekilde, sürükleyici, zevkle izlenecek bir tarihi filmdi.

3 Mayıs 2015 Pazar

Cleopatra

















Filmin adı: Cleopatra - Kleopatra

Kategori: Dram, tarihi

Süre: 238 dk

Yapım: 1963

Oyuncular: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Roddy McDowall, Martin Landau

Yönetmen: Joseph L. Mankiewicz

Filmi izlediğim sitenin adı: http://www.filmihdizlesene.com/kleopatra-izle/

Film özeti: Çekimleri 3 yıl süren bu filmde, Antik Mısır'ın efsanevi kraliçesi Kleopatra'nın (Kleopatra VII), Roma'nın yayılmacı emellerine direnişi, önce kendisini Mısır tahtına çıkaran Sezar'la sonra da Roma'ya isyan eden General Marcus Antonius ile yaşadığı aşklar destansı bir dille anlatılıyor.

Cleopatra (Fragman)
















Cleopatra filmi

Cleopatra (1963)

















Cleopatra filminin tanıtımı

Kleopatra Müzikal 4