10 Haziran 2016 Cuma

The Egyptian (Film) (6)


Eski Mısır'da Ölülerin Kitabı (Belgesel)


The Egyptian (Film) (5)


Land of the Pharaohs (6)

Sfenks'in Sırları (Belgesel)


The Egyptian (4)


Land of the Pharaohs (5)

The Egyptian (3)


Land of the Pharaohs (4)


Eski Mısır'da Ölülerin Kitabı (Belgesel)


Land of the Pharaohs (3)


Cleopatra-1963 (3)
















Land of the Pharaohs (2)


The Egyptian (Film) (2)


Piramitleri Uzaylılar mı Yaptı? (Belgesel)
















Belgeselde anlatılanlar: Eskiden insanlar mağaralarda ilkel bir biçimde yaşarlardı. Sonra insanlar anıtlar, heykeller, büyük yapıtlar inşa etmeye başladılar. Bu belgeselde anlatılan şey, bu devasal yapıtların uzaylıların yardımı ile yapıldığıdır. Yıllarca bilim adamları, bu devasal anıtların nasıl yapıldığını, neden yapıldığını bulmaya çalıştı. Bazı bilim adamları bunun nedeninin tarım, bazıları din olduğunu söylüyor. Bazı bilim adamları ise, insanların bu yapıtları uzaylıların yardımı ile yapmış olduğunu söylüyor.

Antik insanlar, basit taş aletler kullanarak böyle harika eserleri nasıl yapmış olabilirler? Bazı bilim adamları bu  karmaşık soruların cevabının uzaylılar olduğunu söylüyor. Uzaylılar, Mısır'a gelerek devasal anıtların nasıl yapılacağını insanlara öğretti. Bilim adamları, şimdiki teknolojiyle bile böyle eserlerin yapılmasının imkansız olduğunu söylüyor. Khufu piramidi, iki buçuk milyon taş blokla yirmi yılda yapılmıştır. Alın teri ve basit taş aletlerle insanların böyle mükemmel bir eseri ortaya çıkarması imkansız görünüyor.

Ancak, insan dışı varlıkların Mısır'a gelip,bazı yöntemleri insanlara öğretmesi ve bunun sonucunda öyle eserlerin ortaya çıkması daha büyük bir ihtimal. Bazı bilim adamlarına göre, bu, karmaşık soruların cevap bulması anlamına geliyor ve her şey çözümlenmiş oluyor. Piramit inşaatları bir sürü belirsizlik içerir. Khufu piramidi, iki buçuk milyon taş blokla yirmi yılda yapıldı ve her blok bir buçuk dakikada bir çıkarıldı, kesildi, piramide yerleştirildi. Bu, insan gücüne göre inanılmaz bir şey gibi görünüyor.

Bilim adamları ve bu iş ile ilgilenen insanlar bu konuda ikiye ayrılıyorlar. Dr. Aidan Dodson gibi bilim adamlarına göre, piramitlerin nasıl yapıldığı ve taşların nasıl yerinden çıkartıldığı, piramitlerdeki duvar resimlerinde anlatılmış. Yani, piramitlerin nasıl yapıldığı belli ve bu bir sır değil. Ancak, bazı açıklanamayan olaylar var. Erich Von Daniken gibi insanlara göre de piramitler, uzaylıların yardımı ile yapılmış anıtlardır ve uzaylılar olmadan bu eserleri yapmak olanaksızdır. Bilmemiz gereken bir şey var, o da bilimin hala bu soruların cevabını bulmaya çalıştığıdır.

2 Haziran 2016 Perşembe

1 Haziran 2016 Çarşamba

Land of the Pharaohs (1)



Filmi izlediğim site: http://otukenim.org/2016/02/film-izle/1480#